14. mai 1948 erklærte Statsminister Ben Gurion staten Israel for gjenopprettet. Feiringen av selvstendighetsdagen startet 26. april.  Vi gratulerer! 

Sion sier: "Herren har forlatt meg, Herren har glemt meg." Kan en kvinne glemme sitt diende  barn, en omsorgsfull mor det barnet hun bar? Selv om de skulle glemme, skal ikke jeg glemme deg. Se, jeg har tegnet deg i mine hender, dine murer er alltid foran meg. De som skal bygge deg, kommer løpende, de som la deg i ruiner og i grus, drar bort fra deg. Løft øynene, se deg omkring! Alle samler seg og kommer til deg. Så sant jeg lever, sier Herren: Du skal ta dem alle på deg som et smykke, som en brud skal du binde dem om deg." Jesaja 49.
          
"Folkeslagene skal kjenne at jeg er Herren , sier Herren Gud, når jeg gjennom dere viser meg hellig for øynene på dem. Jeg henter dere fra folkeslagene, samler dere fra alle landene og fører dere hjem til deres eget land. jeg stenker rent vann på dere, så dere blir rene. Jeg renser dere for all urenhet og for alle avgudene. Jeg gir dere et nytt hjerte, og en ny ånd gir jeg inni dere. Jeg tar steinhjertet  ut av kroppen deres og gir dere et kjøtthjerte i stedet. Jeg gir min Ånd i dere og gjør at dere følger forskriftene mine, holder lovene mine og lever etter dem. Da skal dere få bo i det landet jeg ga fedrene deres. Dere skal være mitt folk,og jeg skal være deres Gud."  Esekiel 36.
          
"Den dagen skal han stå med føttene på Oljeberget, som ligger rett mor Jerusalem, i øst."  Sakarja 14.


"Er det blitt til forsoning for verden at de ble forkastet, hva må det ikke da føre til  at de blir godtatt? Jo, liv av død! Er det første brødet hellig, er hele deigen hellig. Er roten hellig, er greinen det også." Romerbrevet 11. 
          
"Jeg vil at dere skal kjenne til en hemmelighet, søsken, så dere ikke skal for ha høye tanker om  dere selv: En del av Israel er blitt forherdet, inntil hedningene er kommet inn i fullt tall. På denne måten skal hele Israel bli frelst, slik det står skrevet: Fra Sion skal redningsmannen komme, han skal ta bort gudløsheten i Jakob. Dette er min pakt med dem når jeg tar bort  syndene deres. På grunn av evangeliet er de blitt Guds fiender, for at dere skal få frelsen. Men på grunn av utvelgelsen er de elsket av Gud, for fedrenes skyld. For Gud angrer ikke sine nådegaver og sitt kall." Romerbrevet 11.
                                  
 "Gled dere, folkeslag, sammen med hans folk." Romerbrevet. 15

 

Salme 122En sang ved festreisene. Av David.
        
          Jeg ble glad da de sa til meg:
          «Vi vil gå til Herrens hus.»
          
     2 Våre føtter står
          i dine porter, Jerusalem.
          
       
3 Jerusalem, du er bygd
          som en hel og samlet by!

          
       
4 Dit drar stammene opp,
           Herrens stammer!
        
          Det er en lov for Israel
          å prise Herrens navn.
          
       
5 Ja, der står troner for dommere,
          troner for Davids hus.
          
       
6 Be om fred for Jerusalem!
          Må de som elsker deg, leve trygt!

          
     7 Må fred råde innenfor dine voller,
          trygghet i dine borger!
          
     8 For mine brødres og venners skyld
          vil jeg si: «Fred over deg!»
          
     9 For tempelets skyld,
           Herren vår Guds hus,
          vil jeg ønske deg det gode.