Blue Flower

Kom, Hellige Ånd!

Da pinsedagen kom var de alle samlet.

14. mai 1948 erklærte Statsminister Ben Gurion staten Israel for gjenopprettet. Feiringen av selvstendighetsdagen startet 26. april.  Vi gratulerer! 

Etter hvert som snøen daler ned blir gårdsplassen mindre og de lokale veiene smalere! Med skiftende vær blir disse lette snøfnuggene til is, som er en utfordring for gående og kjørende. En må trø varsomt og av og til blir det noen spontane dansetrinn for å holde seg på beina. Så langt i år har det gått bra for min egen del, med isdansen og den smalere utkjøringen til Høybøgata. Bilkjøring er, naturlig nok, mer utfordrende på vinterføre. En må gå og kjøre mer forsiktig på de smale islagte gårdsplasser og vinterstier.

I Lukas 9, 51 leser vi: "Da tiden kom og Jesus skulle tas opp til himmelen, vendte han ansiktet mot Jerusalem; det var dit han ville dra." Jesu jordiske oppdrag nærmest seg slutten, derfor måtte han dra opp til Jerusalem. Vi kjenner historien om hans siste høytid i hovedstaden. Men fortsatt er det mange som ikke har hørt de gode nyheter, derfor er evangelisering og misjon viktig. Vi har et oppdrag i verden! Og bringe de gode nyhetene fra Jerusalem ut til jordens mange store og små folkeslag og grupper, ætter og tungemål. 

Året 2023

Fra flere hold hører og leser vi at dette året blir et utfordrende år! Bl.a. lederen for det internasjonale pengefondet og vår egen statsminister. Følelsen av å starte med Alf Prøysens "blanke ark" ble liksom borte i dette årsskiftet. Grusomhetene i Ukraina, uro og opptøyer i Iran og andre steder. Høyere priser, renter og det meldes at flere har behov for hjelp. Men til tross for usikkerhet, er det noe som holder og verdier det er verdt å løfte frem!